icon phone +32 13 31 25 22 icon estate favorite

Nieuws

Het laatste nieuws, interessante weetjes, ... u vindt het allemaal op deze pagina.

Filteren op
Immo Diest: klaar voor de toekomst

Lees meer

Immo Diest: klaar voor de toekomst

Vastgoedkantoor Immo Diest verwelkomt Timmy Theys als nieuwe vennoot aandeelhouder. Dat maakt dat het kantoor nu gerund wordt door vier vennoten: oprichters Pascale Vanaudenhove en Jan Vanonckelen, Jeroen Kippers en nu dus ook Timmy, die sinds 2014 deel uitmaakt van het immoteam als makelaar.

Lees meer
Renovatieplicht vanaf 1 januari 2023

Lees meer

U koopt een woning of appartement met energielabel E of F? Dit verandert er in het nieuwe jaar.

Vanaf 1 januari 2023 geldt er een renovatieplicht voor eengezinswoningen en appartementen. Koopt u een woning of appartement met label E of F, waarvan de notariële akte in 2023 verlijdt, dan moet deze verplicht gerenoveerd worden naar label D of beter, en dit binnen de 5 jaar na het verlijden van de akte. Indien het label niet tijdig behaald wordt, kan een administratieve geldboete opgelegd worden van 500 euro tot 200.000 euro. Er wordt dan een nieuwe termijn opgelegd waarbinnen het label moet behaald worden.

Lees meer
Verplicht asbestattest vanaf 23 november 2022

Lees meer

Verplicht asbestattest vanaf 23 november 2022: wat jij zeker moet weten!

Vanaf 23 november 2022 dient u verplicht over een asbestattest te beschikken bij de verkoop van uw eigendom (voor woningen en gebouwen gebouwd voor 2001). Meer info over de verplichting van het asbestattest vindt u oa. op de website van OVAM: https://ovam.vlaanderen.be/het-asbestattest

Lees meer
Hervormde registratierechten en de 6% BTW-regel

Lees meer

Hervormde registratierechten en de 6% BTW-regel: wat jij zeker moet weten!

Koop je dit jaar voor het eerst een huis dan betaal je geen 6% registratiekosten meer, maar 3%. Deze beslissing van de Vlaamse regering trad begin dit jaar in werking en dat is heel goed nieuws voor jonge starters. Ook geldt een verlaagd BTW-tarief van 6% voor het afbreken en heropbouwen van de eigen en enige gezinswoning. Deze tijdelijke BTW-regel werd overigens net nog verlengd tot eind 2023.

Lees meer
Vastgoedbeheer

Lees meer

Vastgoedbeheer

Wij dragen zorg voor uw vastgoed!
Immo Diest zorgt voor een vlotte verhuur en een professionele opvolging van uw onroerend goed.

Lees meer
Schatting van uw eigendom afbeelding

Schatting van uw eigendom

U wenst een correcte waardebepaling van uw woning of ander vastgoed?
Om een goede en marktconforme prijs te bepalen, hanteren wij geen ‘nattevingerwerk’, maar gaan we zorgvuldig aan de slag.

Lees meer
Niet gevonden wat u zoekt? afbeelding

Niet gevonden wat u zoekt?

Niet gevonden wat u zocht? Schrijf je in op onze site en ontvang bericht wanneer een pand online komt dat voor jou interessant is! Wij sturen de nieuwste panden enkel naar de klanten die zich hieronder inschrijven. Waar wacht je nog op?

Lees meer
icon chevron up

Bekijk uw favorieten Close button icon